Jedan od najboljih prinosa pšenice u srpskoj istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od najboljih prinosa pšenice u srpskoj istoriji

LOZNICA - Ova godina jedna je od najboljih godina u istoriji gajenja pšenice u Srbiji, ocenio je danas upravnik Odeljenja za strna žita Novosadskog instituta za ratarstvo i povrtarstvo Srbislav Denčić.

Ostvaren je prosečan prinos pšenice od 4,3 tone po hektaru, što je jedan od tri najbolja prinosa u poslednjih 50 godina od kada se vode pisani podaci o gajenju pšenice, rekao je on radio Podrinju.

"Ali s druge strane, kod nas i kada puno rodi to ne važi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kod drugih zemalja, nego je opet muka, jer je cena mala pa ratari ne mogu da naplate uloženo za proizvedenu pšenicu", naglasio je Denčić.

On je kazao da je godina bila izuzetno dobra, i pored činjenice da je setva bila "jako rastegnuta i trajala od prvih dana oktobra prošle pa sve do 23. januara ove godine".

Pšenicom je u Srbiji jesenas bilo posejano 462.000 hektara.

Trenutno se žito otkupljuje po ceni od oko 15 dinara za kilogram.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jedan od najboljih prinosa pšenice u 50 godina

Izvor: EMportal, 24.Jul.2008

Ova godina jedna je od najboljih godina u istoriji gajenja pšenice u Srbiji, ocenio je upravnik Odeljenja za strna žita Novosadskog instituta za ratarstvo i povrtarstvo Srbislav Denčić.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.