Jedan glas Kondića koštao direktorske fotelje Agencije za bankarstvo RS

Izvor: Capital.ba, 05.Apr.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan glas Kondića koštao direktorske fotelje Agencije za bankarstvo RS

BANJALUKA, Samo jedan glas nedostajao je danas Srđanu Kondiću da na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude izabran za direktora Agencije za bankarstvo RS. Isti poslanik iz vladajuće većine koštao je funkcije zamjenika direktora Agencije Dragana Serdara. Za njihovo imenovanje glasao je 41 poslanik, dok su im za prolaz trebala 42 glasa. Ovakvom raspletu u NSRS doprinijeli su samostalni poslanici Vojin Mitrović i Ilija Stevančević koji su danas bili uzdržani. Mitrović je za CAPITAL >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << potvrdio da je bio uzdržan, ali razloge takvog glasanja nije želio da otkriva, dok je Stevančević bio nedostupan za komentar. Šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica upitao je da li se direktor i zamjenik direktora Agencije za bankarstvo biraju po starom ili novom zakonu i ocijenio da je Vlada trebalo da poništi konkurs. Govedarica je napomenuo da je konkurs raspisan 14. novembra, a tri sedmice kasnije donesene su izmjene i dopune Zakona o Agenciji za bankarstvo. “Ne važe više uslovi koje definiše stari zakon, već uslovi po novom zakonu koji je donesen po hitnom postupku. Vlada je trebalo da poništi konkurs”, rekao je Govedarica tokom rasprave u parlamentu o izboru i imenovanjima. On je upozorio da bi odluka o imenovanju mogla doći do suda i da je sud vrlo lako poništi. Kondić je trenutno u Agenciji za bankarstvo direktor Sektora za razvoj i međunarodnu saradnju, dok je Serdar vršilac dužnosti direktora Agencije. Konkurs za direktora i zamjenika direktora Agencije raspisan je 14. novembra prošle godine, a rok za podnošenje  prijava Ministarstvu finansija RS istekao je 15 dana kasnije, odnosno 29. novembra, a Vlada RS je tek krajem prošlog mjeseca predložila kandidate za ove funkcije. Na čelu Agencije za bankarstvo RS bila je Slavica Injac, koja je krajem marta 2016. godine uhapšena sa još nekoliko lica, među kojima je i tadašnja direktorica Investiciono-razvojne banke RS Snježana Vujnić, zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 miliona KM. CAPITAL: M. Č.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Bez skupštinske većine za imenovanja u Agenciji za bankarstvo RS

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2017

BANJALUKA - Narodna skupština RS nije izglasala da Srđan Kondić bude izabran za direktora Agencije za bankarstvo RS, te da Dragan Serdar, sadašnji vršilac dužnosti direktora u Agenciji, bude imenovan za njegovog zamjenika...Istovremeno, skupština nije izabrala ni nove članove Republičke izborne...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.