Javni pozivi za privatizaciju Alekse Šantića

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Feb.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni pozivi za privatizaciju Alekse Šantića

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju objavila je danas javne pozive za privatizaciju tri preduzeća iz svog portfelja - AD "Aleksa Šantić" iz istoimenog mesta kraj Sombora, "Krušik plastike AD" Osečina i korporacije "Fabrika automobila Priboj" (FAP).

Pravo na učešće u postupku javnog nadmetanja za kupovinu imovine preduzeća "Aleksa Šantić" imaju domaća fizička i pravna lica, a predmet prodaje je poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima, u svojini subjekta >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << privatizacije ukupne površine 699 hektara i 52 ara.

Procenjena tržišna cena navedene imovinske celine sa pratećim objektima sa stanjem na dan 31.12.2013. godine iznosi 7.941.894,84 evra.

Početna cena za prodaju imovinske celine iznosi 100 odsto procenjene vrednosti imovine, odnosno 7.941.894,84 evra.

Zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 8. aprila.

U pozivu za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala "Krušik plastike" navodi se da pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih ili fizičkih lica.

Agencija za privatizaciju nudi na prodaju paket akcija koji predstavlja ukupno 93,96 odsto kapitala tog preduzeća.

Ukupna procenjena vrednost kapitala, koji je predmet prodaje, na dan 31.12.2013. godine iznosi 843.299,70 evra.

Početna cena za prodaju kapitala iznosi 100 odsto procenjene vrednosti imovine, odnosno 843.299,70 evra. Zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 6. aprila ove godine.

Agencija za privatizacija objavila je i javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju FAP-a iz Priboja modelom strateškog partnerstva zajedničkim ulaganjem putem osnivanja novog privrednog društva, čiji su osnivači Republika Srbija i strateški investitor.

Minimalni ulog strateškog investitora utvrđuje se u iznosu od najmanje milion evra u novcu i najmanje pet miliona evra u stvarima i/ili pravima.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.