Javne finasije da budu transparentne

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javne finasije da budu transparentne

BEOGRAD, 19. juna 2014 (Beta) - Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je u četvrtak da je od septembra prošle godine povećana transparentnost u javnim finansijama i naglasio da je to osnov za suočavanje sa stvarnim stanjem i rešavanje problema.

"Najveći deo prikrivenih rashoda i garancija države je iznesen na svetlost dana", kazao je Petrović na sednici Skupštine na kojoj se razmatra izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2013. godinu i dodao da očekuje da će se takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << praksa nastviti i u budućnosti.

"Ako to ne bude slučaj, mi ćemo oko toga dići glas", rekao je Petrović.

On je rekao da je saradnja sa Ministarstvom finasija, od osnivanja tog tela, pre tri godine, "u osnovi dobra" i dodao da je zadovoljan što su njihove analize i izveštaji često korišćeni u raspravama parlamenta.

"Mislim da je upravo najveći doprinos Fiskalnog saveta u objektivnim analizama javnih finasija, odgovarajućih predloga poreskih zakona i predloga mera, stvori osnovu za nepristrasnu raspravu u Skupštini", rekao je on.

Većina poslaničkih grupa najavila je da će podržati predstavljeni izveštaj Fiskalnog saveta za koji su rekli da odražava "realno i surovo stanje stvari u javnim finasijama".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Petrović:Javne finansije da budu transparentne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2014

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je danas da je od septembra prošle godine povećana transparentnost u javnim finansijama i naglasio da je to osnov za suočavanje sa stvarnim stanjem i rešavanje problema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.