Jasno je - ko ne plati porez, sledi prinudna naplata VIDEO

Izvor: B92, 23.Sep.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jasno je - ko ne plati porez, sledi prinudna naplata" VIDEO

Poreska uprava je najranjiviji deo državne administracije i deo od koga zavisi budžet.

Zato su Vlada Švajcarske, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo finansija pokrenuli projekat "Reforma poreza na imovinu", sa ciljem da konačno uvedu red u tu oblast.

I ranije je bilo pokušaja da se poreska uprava reformiše, ipak to nikada nije do kraja izvedeno. Gost Jutarnjeg programa TV Prva Aleksander Grunauer ipak misli da ima pomaka, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je reč o naplati poreza na imovinu.

"Ne možemo sami sve, kao zajednica moramo zajedno da finansiramo ono što ne možemo sami, a jedan od načina je porez na imovinu“, kaže on.

Prema njegovim rečima, pozitivno je što su lokalne samouprave prepoznale potrebu da prikupe taj novac i da se već vidi efekat.

"Jasno je da svako mora da plati porez, ili sledi prinudna naplata“, podseća Grunauer.

Kada je reč o samom projektu, on dodaje da će lokalne samouprave odlučivati u šta će se investirati novac, a da je praksa pokazala da to obično bude infrastruktura.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.