Jankoviću Ružičasti zmaj za promoviranje prava istospolnih parova

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankoviću "Ružičasti zmaj" za promoviranje prava istospolnih parova

LJUBLJANA - Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković primio je nagradu "Ružičasti zmaj" za promoviranje prava istospolnih parova, piše GayStarNews, globalni portal LGBT zajednice.

Jankoviću je nagrada dodijeljena prošle subote na Ružičastom balu u Ljubljani na kojemu su se okupili gosti i aktivisti iz SAD-a, Hrvatske, Izraela, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije i Velike Britanije.

Osim Jankovića pozdrav sudionicima i potporu jednakopravnosti gay usmjerenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << osoba tom je prigodom izrazila i slovenska veleposlanica u Njemačkoj Marta Kos. Bal je poslužio i za prikupljanje donacija za nastup Slovenije na ovogodišnjoj gay paradi u Berlinu, jednoj od najvećih na svijetu.

To će biti odlična prilika za promociju Slovenije, rekla je veleposlanica Kos, prenosi GayStarNews.

Portal prikazuje Sloveniju kao zemlju "djevičanske ljepote" koja se nastoji prikazati kao gay friendly turistička desetinacija, ali i državu u kojoj se vode polemike oko zakona koji je nedavno legalizirao gay brakove.

Tome se protivi konzervativna lokalna katolička crkva, tražeći da se građani o zakonu izjasne na referendumu, piše GayStarNews.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.