Janković: Više se baviti konceptom ljudske bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Više se baviti konceptom ljudske bezbednosti

Istraživanje Fonda za socijalne i demokratske inicijative pokazalo je da mediji tokom izveštavanja o migrantskoj krizi nisu dovoljno stavljali u fokus koncept ljudske bezbednosti, rečeno je na skupu Ženske parlamentarne mreže u skupštini.

"Istraživanje je pokazalo da se mediji nisu dovoljno bavili ljudskom dimenzijom i da su (migranti) češće stavljani u negativni kontekst i da se nisu na pravi način razumevale njihove potrebe", rekla je novinarima Poverenica za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ravnopravnosti Brankica Janković, dodajući da to ne predstavlja kritiku medijima, što su, dodaje rekle i organizatorke skupa.

Ona kaže da se konceptom ljudske bezbednosti treba baviti na nacionalnom nivou, a da se za sada time bave stručnjaci i teoretičari.

"Trebalo bi pojasniti ljudima šta je koncept ljudske bezbednosti, koliko je bitno da se pojedinac oseća sigurno u društvu. To zahteva jedno prethodno saznanje građana o toj temi. O bezbednosti se puno govori, ali da se suštinski ne razume, šta je čija uloga u društvu", rekla je ona.

Ženska parlamentarna mreža održala je danas panel diskusiju u parlamentu na kojoj je bilo reči o ljudskoj bezbednosti u medijskim sadržajima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Janković: Više se baviti konceptom ljudske bezbednosti

Izvor: RTS, 11.Okt.2016

Istraživanje Fonda za socijalne i demokratske inicijative pokazalo je da mediji tokom izveštavanja o migrantskoj krizi nisu dovoljno stavljali u fokus koncept ljudske bezbednosti, rečeno je na skupu Ženske parlamentarne mreže u skupštini. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.