Janković: Uskoro u skupštini zakon o digitalnoj imovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 14:46

Janković: Uskoro u skupštini zakon o digitalnoj imovini

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Marko Janković najavio je danas da će se uskoro pred poslanicima naći zakon o digitalnoj imovini.

Janković je u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o izveštaju o radu te komisije za 2019.godinu, rekao da je reč o inovativnom zakonu koji će, kako je rekao, podići Srbiju na nivo najambicioznijih evropskih zemalja u tom domenu.

"U saradnji sa Ministarstvom finansija i Narodnom bankom Srbije pokušali smo jednu zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tešku materiju da obuhvatimo zakonskim okvirom, da na taj način omogućimo, pre svega, novim malim start ap preduzećima da imaju pristup inovativnim izborima finansiranja", rekao je Janković.

Kaže da će poslanici uskoro raspravljati o setu poreskih zakona koji će dalje doprineti razvoju tržišta kapitala, a novi zakon o tržištu kapitala bi pred parlamentarcima trebalo da se nađe u 2021.godini.

Janković ocenjuje da je reč o revolucionarnom zakonu u kontekstu potpunog usklađivanja srpskog tržišta kapitala sa tržištem u Evropskoj uniji.

"Cilj je da pristup finansiranju bude što jednostavniji i što brži kako bi te firme u narednom periodu kroz lakši pristup kapitalu prevazišli trenutno stanje, s obzirom na posledice pandemije, ali i kako bi se podstakao razvoj malih i mikro preduzeća, pre svega kroz prisustvo venčer kapital fondova i neku dalju podršku države”, poručio je Janković.

Janković je kazao da se radi na tome da se omogući kompanijama da što lakše podnesu posledice pandemije, navodeći da je cilj izmena i dopuna različitih zakona da se olakša procedura izdavanja korporativnih obveznica kako bi kompanije, uz podršku NBS i poslovnih banaka, na što jednostavniji način dolazile do neophodnih sredstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.