Izvor: Blic, 18.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakljan hoće i Katolička crkva

Jakljan hoće i Katolička crkva

Hrvatski premijer Ivo Sanader prvi put se javno izjasnio o prodaji srpskog odmarališta na ostrvu Jakljan kod Dubrovnika. Ocenio je da se radi o jednostranom potezu Srbije koji nije u skladu sa zajedničkom izjavom koju su predsednik SCG Svetozar Marović i on potpisali prilikom njegove službene posete Beogradu - da do daljeg dve države neće raspolagati nekretninama.

Hrvatski premijer smatra da je Srbija trebalo da se pridržava njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Marovićeve zajedničke izjave. Međutim, kako smo već izveštavali, potencijalni kupci kompleksa nekretnina na prelepom ostrvu Jakljan nisu se puno osvrtali na upozorenja predstavnika vlasti. Hrvatski su mediji otkrili gotovo sve ponuđače.

Goran Štrok, vlasnik grupacije 'Jadranski luksuzni hoteli', ponudio je najviše - šest miliona evra. Međutim, prema pisanju nekih hrvatskih medija, najveću konkurenciju Goranu Štroku, predstavlja firma 'Interfactum' iz Zagreba, na čijem čelu je formalno izvesni Branko Ivanković, ali iza koje stoji Katolička crkva. Ta firma je uz svoju ponudu priložila i preporuku Dubrovačke biskupije, koju je potpisao biskup msgr. Želimir Pulić, a za tu soluciju zalaže se i grad Dubrovnik. Katolička crkva bi želela da atraktivno zemljište i nekretnine na njemu pređu u trajno vlasništvo udruženja 'Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne', koje ga je (besplatno) koristilo u proteklih deset godina, a na čijem je čelu poznati hercegovački fratar Jozo Zovko.

M. Š.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.