Jagma za građevinskim zemljištem: Pet ari placa platili 108 mil RSD

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagma za građevinskim zemljištem: Pet ari placa platili 108 mil RSD

Beograd -- Na javnom nadmetanju, na kome je učestvovalo 19 investitora, zemljište na uglu Vojislava Ilića i Stanislava Sremčevića prodato je za 108 miliona dinara.

Licitacija za pet ari placa održana je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Najveću cenu dalo je preduzeće "Ljuba invest" iz Paraćina.

Kako se navodi u saopštenju, oni će u budžet Beograda uplatiti 108 miliona dinara, a u postupku pribavljanja građevinske dozvole, uplatiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredstva na ime obračunatog doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Početni iznos cene za otuđenje utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta, koju je izvršio Sekretarijat za javne prihode i iznosio je 94.459,20 dinara po metru kvadratnom zemljišta, odnosno 47.607.436,80 dinara za celokupnu površinu lokacije od 504 metara kvadratnih.

Na ovoj građevinskoj parceli može da se gradi zgrada maksimalne visine P+5+Ps, dok je u prizemlju obavezna izgradnja prostora namenjenog delatnostima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na licitaciji za zemljište na Zvezdari čak 19 ZAINTERESOVANIH, prodato za 108 MILIONA DINARA

Izvor: Blic, 26.Dec.2018

Zemljište na Zvezdari, površine 504 kvadratna metra, prodato je danas za 108 miliona dinara, na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.