Jaffa preuzela Banini

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaffa preuzela Banini

BEOGRAD - Kompanija Jaffa iz Crvenke danas je na aukciji kupila kikindsko preduzeće Banini u stečaju, po početnoj ceni od 15 miliona evra.

Jaffa je bila jedini učesnik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa Matijević iz Novog Sada i Industrija keksa Bambi iz Požarevca.

Generalni direktor Jaffe Bojan Knežević je, kako prenosi Blic, novinarima posle aukcije rekao da odluka o kupovini Baninija nije bila laka jer je početna cena visoka.

"Da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je cena niža, bilo bi više kupaca. Banini je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 miliona evra duga bankama i više od 10 miliona evra duga dobavljačima", kazao je Knežević.

On je dodao da je strateška odluka Jaffe bila da vlasniku, Kapa star grupi, predloži tu akviziciju, jer veruje u zajednički potencijal proizvoda Jaffe i Baninija.

"Pred nama je veliki posao, planiramo da podignemo proizvodnju u Kikindi. Ovde ćemo proizvoditi isti asortiman koji je Banini do sada imao", najavio je Knežević i poručio da oko 500 radnika Baninija ne treba da brine za svoja radna mesta, jer im "fabrika bez radnika ništa ne znači".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.