Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jafa" negira neispravnost robe

Beograd -- Predstavnici fabrike "Jafa" iz Crvenke odbacili su mogućnost da je iz te fabrike isporučen neispravan proizvod "mančmelou".

Oni su najavili da će podneti tužbu zbog nanošenja štete i narušavanja ugleda kompanije. "Krajem nedelje očekujemo rezultate superanalize sporne isporuke proizvoda na tržište Slovenije, čiji je rok upotrebe do 2. januara 2008. godine", rekla je na konferenciji za novinare direktorka proizvodnje Jelena Jurić.

Ona je objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se radi o isporuci oko 240 kilograma "mančmeloua", proizvedenog 2. jula, koji je prošao sve kontrole u fabrici i u "Merkatoru", zastupniku fabrike u Sloveniji, a isporučen je, kako je navela, u ispravnom stanju.

Zdravstveni inspektorat Slovenije obavestio je u petak, 13. jula, "Merkator" u Sloveniji da "mančmelou" sadrži bakteriju salmonelu, tako da je taj proizvod iz preventivnih razloga povučen iz prodaje i preduzete su mere da se zaštite potrošači.

U međuvremenu je i sanitarna inspekcija Srbije naredila privremeno povlačenje sa tržišta navedenog proizvoda do završetka analiza, ali je navela da u kontrolama nije pronašena nijedna nepravilnost.

"Nismo dobili nikakvu zvaničnu potvrdu da je utvrđena neispravnost proizvoda, već samo obaveštenje da će zbog nalaza kontrole proizvod biti povučen iz prodaje. Superanaliza će pokazati o čemu se radi", rekla je Jurićeva.

Postoji sumnja, prema rečima direktorke marketinga "Jafe" Milice Ličine, da se pokušava sprečiti sve veća prodaja "Jafinih" proizvoda "jafa keks" i "mančmelou", koji su prva dva konditorska proizvoda iz Srbije po količini izvoza u Sloveniju i Hrvatsku.

"Za nekoliko dana počeće proizvodnja u novoj fabrici u Crvenki, u koju je uloženo 18 miliona evra, što će dodatno povećati proizvodnju i prodaju", rekla je Ličina.

Fabrika "Jafa", koja posluje više od 30 godina, od 2003. godine u vlasništvu je kiparske firme "Kapa star", a izvozi na tržište bivše SFRJ, Mađarske, SAD, Australije, Kanade, Švedske, Austrije, Italije, Nemačke i Švajcarske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.