Izvor: B92, 09.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JPI na tenderu za privatizaciju duvanske industrije

Beograd -- "Japan Tobbacco International", proizvođač cigareta "vinston", "monte karlo" i "kamel", otvorio je svoje regionalno predstavništvo u Beogradu. Potpredsednik kompanije Kent Braun objasnio je za B92 da je tržište Srbije veoma interesantno za tu kompaniju, jer se veoma brzo menja. "Najvažnije je to što su u Srbiji u toku duboke promene i ona se veoma brzo integriše u globalno društvo, veoma brzo sprovodi reforme i omogućava dobre uslove za posao. I mi smo došli zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mislimo da je ovo dobar trenutak da dođemo. Očigledno je da je Srbija dobro tržište za nas, ali mislim da su najvažnije promene koje su se ovde desile, jer izgledaju veoma atraktivno", rekao je Braun.

JTI će biti jedan od učesnika na tenderu za privatizaciju dve domaće duvanske industrije, u Nišu i u Vranju. Kent Braun na pitanje koja je od dve fabrike interesantnija za tu kompaniju kaže da je njegova kompanij, "kao i mnoge druge, zainteresovana da se takmiči u privatizaciji obe fabrike". "Nadam se da ćemo pobediti. Mi ćemo predati papire i ispuniti sve zahtevane uslove i verujemo u ono što nam je rekao ministar za privatizaciju u Vladi Srbije Aleksandar Vlahović, a to je da će to biti jedan otvoren proces. Najbolja kompanija će pobediti, a mi se nadamo da smo to mi", rekao je Braun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.