J&T banka zainteresirana za preuzimanje dijela Agrokorove imovine

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J&T banka zainteresirana za preuzimanje dijela Agrokorove imovine

ZAGREB - O krizi Agrokora itekako se piše i u široj regiji istočne Europe.

Vodeći česški poslovni dnevnik Hospodarske noviny tako piše da bi se za imovinu Ahrokora koja će prva na prodaju mogla natjecati i J&T banka. Česi su na hrvatsko tržište ušli prije četiri godine preuzimanjem Vaba banke.

Među zainteresiranima bi se mogao naći i Agrofert iako iz te kompanije zasad demantiraju interes.

- Ne sudjelujemo u pregovorima oko imovine Agrokora, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rekao je Karel Hanzelka, glasnogovornik Agroferta.

U sljedećih mjesec dana zatvorit će se 27 trgovina Konzuma, otkrila je prije nekoliko dana Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine, prema informaciji koju je dobila od Radničkog vijeća te tvrtke, a radit će se većinom o manjim trgovinama s najviše pet zaposlenika. Kako je Jutarnjem listu otkrila Štulić, dio radnika koji rade u tim trgovinama bit će prebačeno u druge trgovine poput onih na obali, s obzirom na to da za njih postoji potreba zbog sezone, a postoji mogućnost da će u slučaju ako te trgovine budu dane u najam drugim tvrtkama, zaposlenici biti "prebačeni" u ta poduzeća.

Već nekoliko mjeseci spekulira se koji će dijelovi koncerna Agrokor prvi biti ponuđeni na prodaju. Prošlotjedno mjesečno izvješće sugerira o kojim bi se dijelovima koncerna moglo raditi. Dakle, u ovom početnom zamahu sasvim sigurno neće biti kompanije iz osnovne djelatnosti - trgovine i proizvodnje hrane. Odgovor na pitanje što će se prvo prodavati leži u četvrtoj kategoriji Agrokorovih kompanija. U četvrtoj grupi pod šifrom Ostalo nalazi se 67 poduzeća koja nemaju veze s osnovnim poslovanjem. Tu su 33 poduzeća iz brojnih sporednih djelatnosti u koje se Todorić širio poput građevinarstva (Projektgradnja), informatike (mStart), oglašavanja (Zagrebplakat), zdravstva (Klinika Aviva), kartičarskog biznisa (MultiPlus Card) i sl.

Također,  u ovoj kategoriji je 25 holding društava koje raspolažu imovinom i nekretninama koncerna, 14 poduzeća bez poslovanja i imovine te dva investicijska holdinga.Portfelj koji je smješten u zadnju grupu namijenjen je prodaji bilo da je riječ o kompanijama za koje će se tražiti strateški ulagač bilo da je riječ o imovini koja će se prodavati na dražbama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.