Izvoz pšenice u stagnaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvoz pšenice u stagnaciji

Kvalitet pšenice ovogodišnjeg roda je lošiji nego u prethodnih pet godina što ugrožava našu poziciju na svetskom tržištu što za posledicu ima manji izvoz. Tome je doprinela kiša u vreme žetve koja je zbog vremenskih neprilika trajala čak 40 dana, kažu stručnjaci.

Iz ministarstva poljoprivrede apeluju na prerađivače da motivišu ratare da seju domaće deklarisano seme i proizvode kvalitetnu, moglo se čuti na Trećem sajmu mlinarstava i pekarstva.

Iz udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Žita Srbije kažu da je izvoz pšenice u stagnaciji pre svega zbog lošijeg kvaliteta hlebnog žita, ali i niskog vodostaja na Dunavu što onemogućava baržama da prevoze pšenicu.

Iz ministarstva poljoprivrede kažu da problem kvaliteta pšenice traje godinama unazad, a poručuju paorima da se udruže i tako zastupaju svoje interese, a da prerađivači treba da shvate da država nije tu da reguliše cenu pšenice već da reguliše tržište.

Sajam mlinarstva i pekartsva traje do petka 13. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.