Izvestan rebalans ovogodišnjeg budžeta

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvestan rebalans ovogodišnjeg budžeta

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Saradnici Ekonomskog instituta u Beogradu u utorak su ocenili da je izvestan rebalans ovogodišnjeg budžeta Srbije jer su prihodi precenjeni, a Medjunarodni monetarni fond (MMF) će, kao uslov za sklapanje novog aranžmana, tražiti dodatne uštede od 400 miliona evra.

"Aranžman sa MMF-om je nezaobilazna razvojna pretpostavka jer treba da obezbedi reprogram ili refinansiranje državnog duga, i povećanje rejtinga zemlje i priliv investicionog kapitala", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao je Stojan Stamenković na predstavljanju novog broja časopisa Ekonomskog instituta "Mekroekonomske anlize i trendovi" (MAT).

Stamenković je kazao da će MMF, pored kratkoročnih mera za uštede, tražiti i višegodišnju fiskalnu konsolidaciju koja će obuhvatiti penzionu reformu, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i rešavanje problema u javnim preduzećima.

Uslov MMF-a, po oceni autora MAT-a, biće i izmene zakona o radu, stečaju i privatizaciji, a ako se to ne uradi, neizbežni su manji priliv investicija, minimalan ili nikakav privredni rast i izostanak zapošljavanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAT: Dug put do aranžmana sa MMF

Izvor: B92, 11.Feb.2014

Beograd -- Rebalans ovogodišnjeg budžeta Srbije je izvestan jer su prihodi precenjeni a MMF će kao uslov za sklapanje aranžmana tražiti dodatne uštede od 400 miliona evra..."Aranžman sa MMF-om je nezaobilazna razvojna pretpostavka jer treba da obezbedi reprogram ili refinansiranje državnog duga,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.