Iznajmljivanje apartmana u Zagrebu sve rašireniji posao

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jun.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznajmljivanje apartmana u Zagrebu sve rašireniji posao

ZAGREB - Vlasnici zagrebačkih apartmana morat će smisliti način kako doskočiti konkurenciji, s obzirom na sve veću poplavu na gradskom tržištu.

Apartmani se, naime, više ne otvaraju samo u središtu grada. A turistima nije problem unajmiti koji na Črnomercu, Trešnjevci, u Španskom, Novom Zagrebu... Sviđa im se što se ne moraju zavlačiti u prometni centar, gdje se parkirališno mjesto može tražiti čak i sat vremena (ili dulje). Osim toga, oni koji dolaze iz velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << metropola sasvim drukčije gledaju na centar grada nego što ga mi gledamo, piše Večernji list.

– Onom koji dolazi iz Barcelone cijeli je Zagreb centar – kaže Davor Mauser, koji je stan na Vrbiku, u kojem je nekad živio s obitelji, preuredio i sad iznajmljuje turistima.

Počeli su, kaže, prije pet godina, kada je apartmana bilo puno manje.

– Tada je bilo puno lakše nego danas. Konkurencija je danas prevelika, na internet-portalu Booking.com u Zagrebu je registrirano 600 apartmana. Imamo već i stalne goste koji se vraćaju, ali uvijek treba raditi na pridobivanju novih – kaže Davor Mauser, koji stan od 120 kvadrata iznajmljuje po cijeni od 80 do 100 eura. Dok će u strogom centru noćenje u garsonijeri od četrdesetak kvadrata platiti 60 eura.

Suzana Zeljko, koja ima dva apartmana na istom katu na Knežiji, smatra pak da je mnogim turistima puno bolje odspavati u mirnim naseljima i tramvajem ili taksijem kretati se po gradu. Oni koji odluče prespavati u takvim apartmanima uglavnom su na proputovanju automobilom prema Jadranu i Zagreb im je idealan za jedan dan stanke. Takvim turistima bitan je komfor, s obzirom na to da im je na raspolaganju sve što imaju u svakom stanu, a žele razinu smještaja hotela s četiri zvjezdice.

– Osim toga, Knežija je blizu Velesajma i Jaruna, gdje mogu uživati u raznim sportskim sadržajima – kaže Suzana Zeljko.

Na blizinu aerodroma, kada je uređivala stan u Sloboštini, računala je Branka Jušinski.

– Stan u kojem su deset godina bili podstanari naslijedila sam od roditelja. Kad sam ga odlučila pretvoriti u apartman, ljudi su mi se smijali i pitali: "Tko će unajmiti apartman na kraju Novog Zagreba?" No krenulo je gotovo odmah nakon što sam stan počela oglašavati – kaže Branka Jušinski. Toliko je dobro išlo, dodaje, da je nakon nekog vremena suprug kupio još jedan manji u tom kvartu, koji također iznajmljuju.

– Gotovo 90 posto gostiju su stranci, Bugara i Nizozemaca ima najviše, a oduševljeni su što imaju izravnu autobusnu liniju koja ih vozi do Glavnog kolodvora – kaže Branka Jušinski.

Uglavnom su to obitelji s djecom ili sredovječni parovi koji avionom presjedaju u Zagrebu, prespavaju noć, uzmu rent-a-car koji potom ostave kad idu na let. Od kratkoročnog najma, reći će ovi vlasnici, više se zaradi, no on zahtijeva i puno više posla.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.