Izmenama Zakona o budžetskom sistemu ispunjava se uslov MMF

Izvor: Beta, 17.Sep.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu ispunjava se uslov MMF

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u petak Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetskom sistemu, kojim se jača fiskalna odgovornost i ispunjavaju uslovi za odobravanje pete revizije kreditnog aranžmana Srbije za Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu finansija Srbije, predloženim izmenama i dopunama u Zakon o budžetskom sistemu unete su sve odredbe o fiskalnoj odgovornosti dogovorene sa MMF-om, tako da se odustalo od usvajanja posebnog zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Predloženim izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, usvojenim na telefonskoj sednici Vlade Srbije, odredjeno je da ciljni godišnji fiskalni deficit u srednjem roku u proseku iznosi jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), navodi se u saopštenju.

U godinama recesije fiskalni deficit može da bude veći, ali će u periodima ekonomskog rasta biti manji od jedan odsto BDP-a ili će biti ostvarivan suficit. Definisano je i da dug države, ne uključujući obaveze po osnovu restitucije, ne može da bude veći od 45 odsto BDP-a, navodi se u sapopštenju.

(Beta)

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu ispunjava se uslov MMF

Izvor: NaDlanu.com, 17.Sep.2010

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u petak Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetskom sistemu, kojim se jača fiskalna odgovornost i ispunjavaju uslovi za odobravanje pete revizije kreditnog aranžmana Srbije za Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.