Izložba „Pobeda osmeha“ u Kinoteci povodom 100 godina od rođenja Čkalje: Posveta glumcu koji je ostao deo popularne kulture na ovom prostoru

Izvor: Danas, 14.Mar.2024, 17:30

Izložba „Pobeda osmeha“ u Kinoteci povodom 100 godina od rođenja Čkalje: Posveta glumcu koji je ostao deo popularne kulture na ovom prostoru

U susret stogodišnjici rođenja jednog od najznačajnijih komičara domaće kinematografije Miodraga Petrovića Čkalje (1924-2003), Jugoslovenska kinoteka priređuje multimedijalnu izložbu posvećenu čoveku koji ni danas ne prestaje da unosi vedrinu i radost u srca mnogih ljudi u zemlji i regionu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostimi, fotografije i restaurirani film: 100 godina od rođenja Miodraga Petrovića Čkalje u Jugoslovenskoj kinoteci

Izvor: Blic, 14.Mar.2024

U susret stogodišnjici rođenja Miodraga Petrovića Čkalje, Jugoslovenska kinoteka priređuje program posvećen jednim od najznačajnijih komičara domaće kinematografije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.