Izvor: Beta, 08.Jul.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjednačavaju se uslovi za penzionisanje žena i muškaraca

BEOGRAD, 8. jula 2014. (Beta) - Ministarstvo rada Srbije objavilo je u utorak pregled izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) kojim se predvidja da do 2032. postepeno budu izjednačeni uslovi za odlazak u penziju žena i muškaraca.

Prema Pregledu odredaba Zakona o PIO koje se menjaju i dopunjuju, objavljenom na sajtu Ministarstva (www.minrzs.gov.rs), žene i muškarci ići će u penziju sa 65 godina života i najmanje 15 godina staža ili sa 45 godina staža.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
Starosna granica za odlazak žena u penziju postepeno će se povećavati od 2015. do 2032. godine.

Ministarstvo rada je predvidelo i uvodjenje penala za prevremeno penzionisanje, kojima se umanjuje penzija.

Uvedena je opcija odlaska u prevremenu starosnu penziju sa najmanje 40 godina staža i 60 godina života. Iznos takve penzije umanjuje se za 0,34 odsto za svaki mesec ranijeg odlaska u penziju pre navršenih 65 godina života.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Žene i muškarci u penziju sa 65 godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2014

Ministarstvo rada Srbije objavilo je danas pregled izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) kojim se predviđa da do 2032. postepeno budu izjednačeni uslovi za odlazak u penziju žena i muškaraca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.