Izidžet otkazuje ugovor sa Erbasom

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 17:24

Izidžet otkazuje ugovor sa Erbasom

London -- Kompanija Izidžet želi da otkaže ugovor sa proizvođačem aviona Erbasom vredan 4.5 milijardi funti.

Osnivač i vodeći akcionar britanske niskotarifne avio-kompanije Izidžet ;Stelios Hadži-Joanu naveo da je raskid ugovora o nabavci 107, kako je naveo, "beskorisnih aviona" jedini način da akcionari zadrže bilo kakvu vrednost u kompaniji koja ima novca da u najboljem slučaju izdrži do avgusta.

Izidžet, koji pretežno organizuje letove u Evropi, prizemljio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je svih 344 aviona i poput drugih avio-kompanija bori se sa globalnim zastojem poslova i putovanja usled koronavirusa.

Evropske avio-kompanije očekuju finansijsku podršku vlada iako, za razliku od situacije u SAD, evropske zemlje nisu iznele koordinisani regionalni plan za spašavanje avio-kompanija i proizvođača aviona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.