Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja deponije u Pirotu

Pirot -- Evropska agencija za rekonstrukciju je odobrila tri miliona evra za izgradnju regionalne deponije u Pirotskom okrugu.

Gradski menadžer Pirota Milorad Spasić je izjavio da će EAR odobriti donaciju za taj projekat kako bi sve četiri opštine Pirotskog okruga počele da rešavaju vrlo važan i gorući problem upravljanja čvrstim otpadom.

Opštine Bela Palanka i Babušnica u ovaj zajednički projekat uložiće po 180.000 evra, opština Dimitrovgrad 270.000 evra, a najveća opština - Pirot oko milion evra.

"Iz Eko-fonda za ovaj značajan projekat odobreno je 1,4 miliona evra a sa uzgradnjom će se početi naredne godine", rekao je Spasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.