Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2022, 11:47

"Izdašna, nesvrsishodna trošenja": Ne zna se na šta je država portošila 190 miliona evra

"Naše analize pokazuju da su u 2021. godini realizovana izdašna trošenja kroz tekuću rezervu koja nisu bila prikazivana u Službenim glasnicima, i koja, po svemu sudeći, nisu svrsishodno trošena", utvrdio je Fiskalni savet analizirajući Završni račun budžeta Srbije za 2021. godinu. Kako se navodi, preko tekuće budžetske rezerve u 2021. potrošeno je 22 milijarde dinara (190 miliona evra) više nego što je objavljeno u Službenim glasnicima, a izveštaji o trošenju ovog novca su u dokumentima označenim kao "strogo poverljivi" i "poverljivi". "Posebno je zanimljivo to što je od ukupnog trošenja svega tri odsto preneto na razdeo BIA, dok je ostatak usmeren na korisnike van bezbednosnog sektora za šta je teško pronaći racionalno objašnjenje", ukazuje se u analizi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Fiskalni savet: Ne zna se na šta je potrošeno 190 miliona evra u 2021. godini

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2022

BEOGRAD..“Naše analize pokazuju da su u 2021. godini realizovana izdašna trošenja kroz tekuću rezervu koja nisu bila prikazivana u Službenim glasnicima, i koja, po svemu sudeći, nisu svrsishodno trošena”, utvrdio je Fiskalni savet analizirajući Završni račun budžeta Srbije za 2021. godinu....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.