Izdano gotovo milijardu i pol kuna trezoraca

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdano gotovo milijardu i pol kuna trezoraca

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 1,5 milijardi kuna trezorskih zapisa uz i nadalje nisku kamatnu stopu od 0,9 posto.

Ususret dospijeću 1,3 milijardi kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je na upis ponudilo njih 1,5 milijardu kuna. Financijske institucije, pak, podastrle su ponude u vrijednosti od 1,499 milijardi kuna.

Ministarstvo je prihvatilo 1,489 milijardi kuna vrijedne ponude. Kunski trezorski zapisi izdani su s rokom dospijeća >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od godinu dana, po prosječnoj kamatnoj stopi od svega 0,09 posto.

Kamatna stopa ostala je tako ista kao i na prethodnih 14 aukcija. Tako niska kamatna stopa ne čudi, navode analitičari, s obzirom na izdašan višak kunske likvidnosti od više od 23 milijarde kuna ili 6,4 posto BDP-a i povoljne fiskalne pokazatelje.

Uz dospijeće 1,3 milijarde kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih trezoraca povećava se za 189 milijuna kuna, na 17,08 milijardi kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 4. prosinca putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.