Izbili u vrh bankarskog tržišta u Srbiji: OTP kupio Sosijete ženeral

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbili u vrh bankarskog tržišta u Srbiji: OTP kupio Sosijete ženeral

Beograd -- Banka OTP iz Mađarske kupila je juče zvanično banku Sosijete ženeral Srbija, saznaju "Večernje novosti".

List u današnjem izdanju podseća da su dve bankarske grupacije svoj plan o kupovini najavili u decembru prošle godine, ali se čekalo odobrenje nadležnih institucija, pre svega Narodne banke Srbije (NBS), koje je stiglo 13. septembra.

Kupovinom Sosijete ženeral, OTP će, s obzirom da je u aprilu ove godine kupio Vojvođansku banku, izbiti u sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrh srpskog bankarskog tržišta, odmah iza Banke Inteza, čije je tržišno učešće 16,1 odsto, navode "Novosti".

Naime, učešće OTP-a sada će biti 14,1 odsto - 8,4 Sosijete i 5,7 odsto Vojvođanska banka.

Kako pišu "Novosti", preuzeto je 100 odsto vlasništva a vrednost transakcije nije poznata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTP banka kupila Sosijete ženeral

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2019

Banka OTP iz Mađarske kupila je juče zvanično banku Sosijete ženeral Srbija, saznaju "Novosti"...List podseća da su dve bankarske grupacije svoj plan o kupovini najavili u decembru prošle godine, ali se čekalo odobrenje nadležnih institucija, pre svega Narodne banke Srbije (NBS), koje je stiglo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.