Izvor: B92, 01.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran novi predsednik Upravnog odbora C marketa

Beograd -- Za novog predsednika Upravnog odbora "C marketa" u ponedeljak je izabran Dobrivoje Mirković, bivši radnik tog trgovinskog preduzeća. Nakon skupštine akcionara, novoizbrani članovi Upravnog odbora održali su sednicu na kojoj je izabran novi predsednik UO. Članovi odbora su se dogovorili da se odmah pokrene postupak izrade novog pečata frime i da se ponište sve odluke nelegitmno održane skupštine u subotu, 30. avgusta. Takođe, naloženo je da se prikupi dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o poslovanju firme i radu generalnog direktora Slobodana Radulovića. Kako je najavljeno, kada se prikupe potrebne informacije, odlučivaće se o eventualnoj smeni Radulovića, ako se utvrde propusti u njegovom radu i zloupotrebe funkcije. Akcionari "C marketa" održali su u ponedeljak skup na kome su izabrali članove novog Upravnog odbora i odbacili sve odluke skupštine održane u subotu, koju su proglasili nelegitimnom. Skupština akcionara prvobitno je bila zakazana za danas, ali ju je Radulović iznenada otkazao i zakazao za subotu, 30. avgust. Tada je kompanija "C market" podelila preostali deo društvenog kapitala kroz besplatne akcije bivšim i sadašnjim zaposlenima koji do sada nisu iskoristili to pravo.

Predstavnik poslovodstva trgovinske kuće "C market" odbacio je odluke današnje skupštine tog preduzeća, koja je ocenjena kao nelegitimna. Direktor pravnih poslova "C marketa" Milena Jeličić rekla je agenciji Beta da je legalna skupština akcionara, koju je zakazao Upravni odbor, održana u subotu, 30. avgusta i da su na njoj donete zakonite odluke i odbacila odluke današnjeg skupa. Na skupštini u subotu, kako je kazala, bili su prisutni vlasnici 73,23 odsto kapitala, što je većina dovoljna za donošenje zakonitih odluka, a jedna od njih je o podeli dela društvenog kapitala kroz besplatne akcije radnicima.

Upravni odbor "C marketa" zakazao je prvobitno skupštinu za danas 1. septembar, ali je njen termin pomeren za subotu, 30. avgust. Kako je kazala Jeličićeva, u novinama se pojavio poziv Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije "C marketa" za današnju skupštinu. "Tvrdim da takav nezavisni sindikat u C marketu nije registrovan, a uostalom sindikat i ne saziva skupštinu, tako da je današnji skup nelegalan i nelegitiman, kao i njegove odluke", kazala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.