Istraživanje: Kineska ulaganja izazivaju nelagodu u Europi i SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Kineska ulaganja izazivaju nelagodu u Europi i SAD-u

BERLIN - Izravna kineska ulaganja u Sjedinjene Države i Europu izazivaju nelagodu, u prvom redu zbog transfera tehnologije i straha od utjecaja Pekinga, pokazuju prvi rezultati istraživanja njemačkog instituta Ifo.

Anketa je provedena u sklopu Ifo-va istraživanja o stanju u svjetskom gospodarstvu u drugom ovogodišnjem tromjesečju a obuhvatila je 1.012 akademika, ekonomista i drugih stručnjaka iz 81 zemlje širom svijeta.

Kompletno istraživanje bit će objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sljedećih dana.

Rezultati ankete pokazali su da čak dvije trećine anketiranih analitičara u Europskoj uniji smatra kineska ulaganja blago do očigledno negativnima, izvijestio je institut sa sjedištem u Muenchenu.

U SAD-u je takvo stajalište prema kineskim ulaganjima iskazalo čak 78 posto ispitanih.

Negativno stajalište prevladava u tri četvrtine od ukupno 81 zemlje iz kojih dolaze anketirani, a kao razlog navode transfer tehnologije i strah od utjecaja kineske vlade.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.