Istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sprovodi velika istraga tužilaštva i policije, jer postoje osnovi sumnje da su Dragan Đilas i zaposleni u njegovoj kompaniji zajedno sa delom nekadašnjeg rukovodstva RTS-a učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupoprodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima protivnim zakonu.

"Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupovinu i prodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom", rekao je ministar za TV Pink.

On je rekao da su istraživački novinari utvrdili da su firme Dragana Đilasa u Češkoj ostvarile dobit od 74. 000 evra za sve godine poslovanja.

"Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije", rekao je on dodajući da se liderima opozicije ne može verovati jer njih interesuje samo fotelja.

"Da nije potrošio ni dinara mogao je u Srbiju da donese 74.000 evra za sve godine poslovanja", rekao je Stefanović.

Đilas danas, kako je kazao, priznaje imovinu u vrednosti od 25 miliona evra.

"Ne znam kako će nam objasniti kako je došao do imovine od 25 miliona evra imovine, koju on lično priznaje. Ono što mi ne možemo znati je to da li ima nekog prikrivenog vlasništva, da li ima nekog novca koje se ne vodi na njegovo ime....Ali kako to da se od 74.000 evra došlo do 25 miliona i to u vreme vlasti njegove stranke tokom koje je bio na mnogim funkcijama", rekao je Stefanović.

On je naveo "da su ti ljudi upravljali Srbijom i u to vreme nenormalno povećali imovinu svojih firmi".

Ministar je rekao da je 18 milijardi dinara prošlo kroz račune firmi u kojima je Đilas bio vlasnik.

"Ključna stvar je poverenje", rekao je Stefanović i zapitao se kako sada građani mogu da imaju poverenje u nekog, ko sada na primer, na konferencijama za novinare kritikuje rijaliti programe, a bio je suvlasnik firme koja je dovela rijalitije.

Ministar je rekao da je razumljivo da građani ne mogu imati poverenje prema onima koji su radili na uništavanju srpske ekonomije ranijih godina (Đilas, Jeremić) i dodao da je njima cilj da se vrate na vlast.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sprovodi velika istraga tužilaštva i policije...Foto: Mondo/Goran Sivački..On kaže da postoje osnovi sumnje da su Dragan Đilas i zaposleni u njegovoj kompaniji zajedno sa delom nekadašneg rukovodstva RTS-a učestvovali u...

Nastavak na Mondo...

Stefanović: Istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju

Izvor: Blic, 07.Jul.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sprovodi velika istraga tužilaštva i policije, jer postoje osnovi sumnje da su Dragan Đilas i zaposleni u njegovoj kompaniji zajedno sa delom nekadašneg rukovodstva RTS-a učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupoprodaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.