Istraga: Dojče banka prala novac?

Izvor: B92, 20.Jun.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga: Dojče banka prala novac?

Vašington -- Dojče banka našla se u problemima zbog mogućih propusta u pranju novca.

Federalne vlasti SAD istražuju da li je Dojče banka postupala u skladu sa zakonima kojima je cilj zaustaviti pranje novca, navodi Njujork tajms.

Deonice najveće nemačke banke su u četvrtak bile niže za 0,5 odsto nakon teksta obavljenog u ovom listu. U tekstu se navodi da je sedam osoba upoznato sa istragom federalnih vlasti.

Predstavnik za medije Dojče banke odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je komentiše informacije objavljenju u "Tajmsu".

"Ostajemo otvoreni za saradnju sa ovlaštenim istražnim organima", bio je kratak odgovor iz banke.

Istraga uključuje pregled nemačkih banaka o takozvanim izveštajima o sumnjivim aktivnostima.

Pod lupom su problematične transakcije, uključujući i one vezane za zeta predsednika Donalda Trampa i višeg savetnika, Džareda Kušnera.

Početkom ovog meseca grupa demokrata Senata SAD-a pozvala je Federalne vlasti da istraže odnos Dojče banke sa Trampom i Kušnerom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.