Izvor: Blic, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Ispunićemo sve zahteve NBJ'

'Ispunićemo sve zahteve NBJ'

BEOGRAD (Beta) - Generalni direktor 'Astra banke' Mirjana Mirosavić izjavila je da za poslovnicu te banke na Kipru neće biti problema da u roku od šest meseci reši zahtev NBJ oko spornih 36 miliona dolara, saopšteno je iz 'Astra grupe'.

- Naša prva mera biće da što pre prebacimo svoje devizne depozite u prvorazredne svetske banke, kao što to čine svi u svetu - rekla je Mirosavićeva i dodala da je 'Astra banka' to i ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radila.

Prema njenim rečima, u periodu žestokih sankcija Kipar je bio jedino rešenje, ali je sada za 'Astra banku' najvažnije da se ne poljulja poverenje deponenata, pošto su plasmani na Kipru procenjeni kao relativno rizični. U saopštenju se navodi i da je 'Astra banka' u ekspanziji kada je reč o širenju mreže i da će do kraja godine imati 150 filijala u Srbiji, dok je nivo devizne štednje porastao za 40 procenata od početka godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.