Isplata kreće i pre kraja prijavljivanja: Preko 2,5 miliona se prijavilo za 100 evra VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2020, 13:49

Isplata kreće i pre kraja prijavljivanja: Preko 2,5 miliona se prijavilo za 100 evra VIDEO

Beograd -- Samo prvog dana prijavljivanja za jednokratnu pomoć države od 100 evra prijavilo se 2,35 miliona građana Srbije.

Zbog toga je i dolazilo do preopterećenosti sajta. Kakva je situacija danas, ima li još nekih nedoumica, kada će početi prve isplate, kada će proraditi kol-centar?

"Do 12 časova prijavljeno je 2,59 miliona građana Srbije", kazala je za Prvu TV Ana Jović, savetnica ministra finansija.

Prema njenim rečima, prijavljivanje putem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefona biće jednostavno, to će biti automat koji će vam postaviti pitanje, ista pitanja u vezi sa podacima, odnosno samo JMBG se ukucava ili izgovara, kao i ime banke u kojoj imate ili želite da vam bude otvoren namenski račun.

"Zato što se puno građana javlja sa pitanjima, pripremili smo pre par dana najčešća pitanja i odgovore i stavili na sajt ministarstva", kaže Jovićeva, i još jednom naglašava da oni koji nemaju račun ne moraju da idu u banku jer će njima namenski račun biti otvoren u banci koju izaberu.

"Broj telefona kol-centra biće objavljen sutra rano ujutru", rekla je savetnica ministra finansija.

"Pretpostavljamo da ćemo sa isplatom krenuti i pre kraja prijavljivanja, negde oko 1. juna, a za penzionere i primaoce socijalne pomoći isplata kreće sutra", dodala je.

Oni koji ne žele novac jednostavno ne treba da se prijave, objasnila je Jovićeva, osim onih kojima se automatski uplaćuje, oni sredstva mogu uplatiti u humanitarne svrhe.

Sredstva koja ostanu u budžetu ići će u infrastrukturne projekte ili obrazovanje, kulturu...

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.