Isplaćeno 70 odsto dugovanja

Izvor: B92, 11.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplaćeno 70 odsto dugovanja

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da se procenjuje da su trgovinski lanci dobavljačima u junu isplatili 70 odsto dugovanja.

Milosavljević je rekao da bi bilo dobro da se ceo dug, koji iznosi između pet i sedam milijardi dinara preko ugovorenog roka plaćanja, izmiri do kraja leta. On je kazao da bi 15. jula trebalo da bude održan sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i predstavnicima trgovaca i dobavljača, a posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće sačinjen izveštaj o tome šta je do sada urađeno.

Prethodni sastanak bio je pre mesec i po dana, podsetio je Milosavljević, i tada je napravljen plan kako da trgovinski lanci izmire dug prema dobavljačima.

"Ja sam ubeđen da će rezulatat sastanka sada biti neuporedivo bolji i da sektor trgovine i prometna sfera neće biti kao u prethodim mesecima generator nelikvidnosti u privredi Srbije", rekao je Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.