Isparile desetine milijardi za dan - ko je najgore prošao?

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isparile desetine milijardi za dan - ko je najgore prošao?

Globalna rasprodaja akcija koja je prošle nedelje eskalirala na svetskim berzama rezultirala je rekordnim povlačenjem novca iz deoničkih fondova.

Odlivom novca najviše su pogođeni američki fondovi dok oni izloženi rastućim državama beleže priliv.

Prema podacima EPER-a, odlivi iz deoničkih fondova izloženih američkim akcijama dosegli su u pet dana do prošle srede čak 34 milijarde dolara, piše Poslovni dnevnik.

Podsetimo, pre nedelju dana su američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržišta akcija proživela najteži pad od 2011. godine. Pošto podaci ne uključuju četvrtak koji je doneo još jedno drastično potonuće američkih indeksa, prošlonedeljni rezultat verovatno je još gori.

Investicioni fondovi koji drže akcije kompanija iz razvijenih evropskih država doživeli su odliv od 3,4 milijarde dolara, dok su strani ulagači iz azijskih fondova povukli 7,7 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki beg investitora iz akcijskih fondova

Izvor: Kamatica.com, 12.Feb.2018

Globalna rasprodaja akcija koja je prošle sedmice eskalirala na svetskim berzama rezultirala je rekordnim povlačenjem novca iz akcijskih fondova, što je posebno vidljivo u SAD-u..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.