Iskorak Alianca - nećemo više ugalj

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskorak Alianca - nećemo više ugalj

Najveća svetska osiguravajuća kompanija, nemački Alijanc, će u narednih šest meseci sniziti investicije u kompanije koje upotrebljavaju ugalj.

Istovremeno, povećaće ulaganja u firme koje se fokusiraju na vetroenergiju.

Generalni direktor Alijanca, Oliver Bete, izjavio je da kompanija više neće investirati u firme koje više od 30 odsto prihoda ostvaruju vađenjem uglja ili više od 30 odsto električne energije proizvode iz fosilnih goriva, prenosi agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bete navodi da se Alijanc odlučio na takav potez uoči predstojeće konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama i u svetlu ciljeva UN da se globalni rast temperature ograniči na dva stepena celzijusa.

Alijanc upravlja sredstvima ukupne vrednosti od 1,8 biliona evra, a najviše posluje u SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Britaniji i regionu Azije i Pacifika.

Ekološka grupacija pod nazivom 350.org, pohvalila je potez Alijanca navodeći da oni kao najveća svetska osiguravajuća kuća dobro znaju šta je rizik, a ne postoji veći rizik po klimu od nastavka ulaganja u industriju koja ubija planetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.