Iranska avio-kompanija Qeshm Air leti do Beograda

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranska avio-kompanija Qeshm Air leti do Beograda

Beograd -- Avio-saobraćaj između Irana i Srbije počinje krajem marta, piše portal "Aviatica".

U pitanju je tek jedna čarter rotacija kojom će biti prevezena grupa iranskih turista koji će posetiti Srbiju, ali bi to mogao biti samo početak dugotrajne saradnje sudeći prema interesovanju koje vlada u Iranu.

Kako je potvrđeno u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva pre nekoliko dana je izdata dozvola iranskoj avio kompaniji "Qeshm Air", koja planira da 17. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavi prvi čarter let između Teherana i Beograda.

Postoji mogućnost da iranski turisti tog dana u Srbiju dolete širokotrupnim avionom "Airbus A300-600" koji ima nešto više od 300 putničkih mesta.

Nedavno je u Novom Sadu iranski ambasador u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahim Pur izjavio kako najveći iranski turoperator radi na dovođenju iranskih turista u Srbiju.

U Direktoratu ozbiljno računaju na skoro uspostavljanje avio saobraćaja i to ne samo čarter letova već i redovne linije između dve zemlje.

Evropska unija i SAD su se složili početkom godine da ukinu sankcije Iranu što će značajno doprineti razvoju avio saobraćaja i turizma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.