Iranci zakuvali cenu nafte: Dramatičan skok crnog zlata

Izvor: B92, 18.Jul.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranci zakuvali cenu nafte: Dramatičan skok "crnog zlata"

London -- Cene nafte porasle su za oko jedan odsto nakon što su iranske vlasti saopštile da su zaplenile jedan strani naftni tanker u Persijskom zalivu.

Severnomorska nafta "brent" poskupela je za 58 centi na 64,24 dolara za barel, a američka "laka" nafta (WTI) za 43 centa na 57,21 dolar za barel, javlja njujorška agencija "Blumberg".

Iranske vlasti su saopštile da je zaplenjeni brod, sa 12 članova posade, krijumčario oko milion litara goriva.

Iranska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << revolucionarna garda, medjutim, nije precizirala kojoj državi pripada tanker niti čiji su državljani članovi posade.

Vest o zapleni tankera dolazi u vreme rastućih tenzija izmedju Irana i zapadnih sila.

Iran je zapretio da će zadržavati britanske brodove u znak osvete zbog toga što su pripadnici Kraljevske mornarice zaplenili iranski tanker u blizini Gibraltara pod sumnjom da prenosi naftu za Siriju, kršeći sankcije Evropske unije.

Cene nafte su tokom jučerašnjeg dana bile u padu, zbog oštrog rasta zaliha naftnih derivata u SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nafta skočila nakon iranske zaplene stranog tankera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2019

Cene nafte porasle su danas za oko jedan odsto nakon što su iranske vlasti saopštile da su zaplenile jedan strani naftni tanker u Persijskom zalivu...Severnomorska nafta "brent" poskupela je za 58 centi na 64,24 dolara za barel, a američka "laka" nafta (WTI) za 43 centa na 57,21 dolar za barel, javlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.