Iran gradi 3000 centrifuga nove generacije

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran gradi 3000 centrifuga nove generacije

04.03.2013. -

Iran gradi 3.000 centrifuga nove generacije, koje će uskoro biti instalirane na mestu starih, najavio je šef Organizacije za atomsku energiju Irana Farejdun Abasi Davani.

"Rast naučnog potencijala energetske privrede doprinosi razvoju i jačanju sposobnosti zemlje da izdrži sankcije Zapada" - rekao je Davani.

U nuklearnom postrojenju Natanz u Iranu se instalira nova generacija centrifuga, što je Iran obavestio MAGATE u pismu od 23. januara. Davani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je siguran da su svi radovi preduzeti na nuklearnim objektima transparentni i da inspektori MAGATE mogu posetiti bilo koju od njih.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.