Ipak se ne prodaje Merkur Beograd

Izvor: B92, 05.Nov.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak se ne prodaje Merkur Beograd

Ljubljana -- Slovenački Merkur prodaće svoje beogradsko preduzeće samo u slučaju ako ode u stečaj, kaže direktor "Merkur Internessnal Beograd", Bojan Pongrac.

Bojan Pongrac dodaje i da informacije, koje su objavljene u članku B92, a koje se odnose na to da bi 2012. godine "Merkur" trebalo da proda i "Merkur Internešnal Beograd", proističu iz, prema njegovim rečima, "poglavlja koje opisuje predviđene postupke u slučaju stečaja".

"To u "Merkuru" ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđamo. Ipak, kao što je već rečeno, te postupke moramo zbog zakona da predstavimo u planu finansijskog prestrukturisanja", objašnjava on.

Pongrac podseća da "Merkur" još nije u stečaju, već u postupku finansijskog prestrukturisanja, čiji plan prema svim merama zakona obuhvata prisilno poravnavanje, i u kome je detaljno opisan i alternativni scenario, koji bi se dogodio ukoliko bi se umesto za prisilno poravnavanje "Merkur" odlučio za stečaj.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.