Investitori izbegavaju italijanske obveznice usred spora oko budžeta

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori izbegavaju italijanske obveznice usred spora oko budžeta

Investitori su danas izbegavali italijanske obveznice usred zabrinutosti zbog spora populističke vlade Italije i Evropske komisije oko budžeta.

Porudžbine za četvorodišnje italijanske obveznice dostigle su danas 2,16 milijardi evra, znatno ispod očekivanih osam milijardi evra, što je drugi najgori rezultat dosad. Rekord je bio 22,6 milijardi evra u novembru 2013, dok je najniži nivo bio 1,73 milijardi evra u junu 2012.

Evropska komisija bi mogla uvesti sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Italiji pošto je upozorila da bi predloženim budžetom ozbiljno bila prekršena pravila evrozone.

Zamenik italijanskog premijera Luiđi di Majo rekao je novinarima da se nada da Italija može ubediti EU da su neophodna izdvajanja za pomoć penzionerima, nezaposlenima i mladima.

Aludirajući na mnoge budžetske rezove koje je Italija sprovela od finansijske krize, Di Majo je rekao da se "ne može postupati prema Italiji na taj način posle godina masakra".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.