Investitori iz Gornje Austrije dobrodošli u Srbiju

Izvor: Akter, 30.Jul.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori iz Gornje Austrije dobrodošli u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa sekretarom za ekonomiju i turizam Gornje Austrije Mihaelom Štruglom o unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima se navodi da su zvaničnici tokom susreta su razgovarali o unapređenju političke i ekonomske saradnje Republike Srbije i Republike Austrije, sa posebnim osvrtom na jačanje odnosa sa pokrajinom Gornjom Austrijom.

Posebna >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pažnja posvećena je saradnji u oblasti turizma i izgradnji turističke infrastrukture na Dunavu.

Austrijska delegacija je obećala da će ponuditi svoja iskustva iz ove oblasti i poslati eksperte koji bi sa srpskim stručnjacima izradili projekte za razvoj ove privredne grane.

Vučić je informisao Štrugla o strukturalnim reformama u Srbiji i procesu evropskih integracija.

Naglasio je da su investitori iz Gornje Austrije dobrodošli u Srbiju i da će im biti ponuđeni najpovoljiniji uslovi za ulaganja.

Štrugl je izjavio da se u Austriji sa pažnjom prate i nailaze na veliku podršku reforme koje srpska vlada sprovodi.

Istakao je da će Austrija u okviru Evropske unije raditi na poboljšanju ugleda Srbije i da će i dalje pružati podršku procesu evropskih integracija.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.