Investicije u EPS do 2015. od 9 milijardi evra

Izvor: S media, 10.Mar.2010, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije u EPS do 2015. od 9 milijardi evra

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković izjavio je sinoć da je ta kompanija svojim investicionim planom do polovine iduće decenije predvidela ulaganja veća od devet milijardi evra.

Marković je rekao novinarima, na Biznis forumu na Kopaovniku, da su izvori tih sredstva raznovrsni i da će oko 3,5 milijarde evra biti osigurano iz vlastitih sredstva EPS - a.

Strateški partneri obezbediće, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prema rečima Markovića, oko dva milijarde evra, a iz kreditnih zaduženja biće pribavljeno više od tri milijarde evra.

Realizacija navedenog investicionog programa do 2015. omogućiće EPS - u održiv nivo razvoja, istakao je Marković i dodao da će komapanija uložiti oko milijardu evra u ekološke projekte.

On je podsetio da su u periodu od 2008. do 2015. godine predvidjene investicije, izmedju ostalog, u revitalizaciju termoenergetskih postrojenja , velike projekte u rudarskom sektoru, modrenizaciju hidroelektrana, a takodje i obnovljive izvore energije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.