Investicije od 5,7 milijardi evra

Izvor: S media, 01.Nov.2010, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije od 5,7 milijardi evra

U Vojvodinu je stiglo 5,7 milijardi evra stranih investicija od demokratskih promena, a u stranim kompanijama radi više od 68.000 ljudi, izjavio je večeras predsednik Izvršenog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

"Uspeli smo da uz čitav niz mera zaradimo visok nivo stranih investicija i u ovim teškim ekonomskim vremenima, tako što smo u programe zapošljavanja uključili strane

kompanije i u poslednjih godinu i po dana zaposlili oko 30.000 ljudi", precizirao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Pajtić.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je jedina regija u Evropi sa šest službenih jezika, ali isto tako, kaže Pajtić, obezbeđeni su najviši evropski standardi u ostvarivanju manjinskih prava, što poboljšava imidž zemlje, evropski put i priliv stranih investicija.

S boljim imidžom nivo investicija biće sve viši, zaključio je Pajtić.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Pajtić: Za 10 godina 5,7 milijardi evra stranih investicija

Izvor: Blic, 01.Nov.2010

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da je u proteklih 10 godina u Vojvodinu stiglo 5,7 milijardi evra stranih investicija, te izrazio očekivanje da će zbog povoljne klime za ulaganja, strane investicije i dalje pristizati...Pajtić je novinarima u pauzi 10. Ekonomskog samita...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.