Investicija od 100 miliona evra: Evo gde će se graditi novi vetropark u Srbiji

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicija od 100 miliona evra: Evo gde će se graditi novi vetropark u Srbiji

Bor -- Potpisan je ugovor o početku izrade plana detaljne regulacije za područje na kojem će se graditi 21 turbina na vetar za proizvodnju električne energije.

Za ovo područje kažu da je najbolja lokacija u Srbiji za vetropark

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, i Jelena Radić, direktorka srpske kompanije "Kodar elektromontaža", potpisali su ugovor o početku izrade plana detaljne regulacije za područje Crni vrh, gde je planirana izgradnja vetroparka u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kome će biti ukupno 21 turbina za proizvodnju električne energije, prenose "Večernje novosti".

Kako je naglašeno, vetropark bi trebalo da bude snage 50 megavata. Na teritoriji Bora bilo bi napravljeno 14, a u ataru Žagubice sedam vetrogeneratora. Vrednost investicije se procenjuje na 100 miliona evra.

Radić je podvukla da je Crni vrh, verovatno, najbolja lokacija za izgradnju vetroparka u Srbiji i objasnila da se ispitivanje snage vetra na tom području obavljaju već sedam godina. Ona je istakla i da se do 2021. godine planira pribavljanje građevinske i energetske dozvole, nakon čega će početi izgradnja vetroparka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Investicija od 100 miliona evra: Evo gde će se graditi novi vetropark u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2020

Potpisan ugovor o početku izrade plana detaljne regulacije za područje na kojem će se graditi 21 turbina na vetar za proizvodnju električne energije. Za ovo područje kažu da je najbolja lokacija u Srbiji za vetropark BOR – Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, i Jelena...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.