Interventni otkup pšenice i goveđeg mesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interventni otkup pšenice i goveđeg mesa

Vlada Srbije donela je odluku o interventnom otkupu pšenice i goveđeg mesa.

Kako je rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, interventni otkup je ovog puta pokrenut na inicijativu nekoliko udruženja, jer je izvoz junetine u Tursku u jednom trenutku bio zaustavljen, pišu Novosti.

Kada je reč o pšenici, država ce za 1,8 kilograma merkantilne moci da dobiju kilogram semenske pšenice.

Nedimović je rekao da je izvoz za Tursku ponovo uspostavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da država želi da u što kraćem vremenskom periodu oslobodi poljoprivredne proizvođače troškova koji su nastali zbog izvoza junetine za Tursku.

Kako objašnjavaju agrarni stručnjaci, ovo je već drugi poziv države da menja govedinu za kukuruz, jer je izvoz za Tursku u nekom momentu bio stopiran. Razmena ce se raditi po paritetu - 17 kilograma merkantilnog kukuruza za kilogram tovne junadi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada Srbije donela odluku o interventnom otkupu pšenice i goveđeg mesa

Izvor: B92, 25.Avg.2019

Beograd -- Vlada Srbije donela je odluku o interventnom otkupu pšenice i goveđeg mesa...Kako je rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, interventni otkup je ovog puta pokrenut na inicijativu nekoliko udruženja, jer je izvoz junetine u Tursku u jednom trenutku bio zaustavljen, pišu "Novosti"...Kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.