Interna kontrola radi u celom EPS-u

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interna kontrola radi u celom EPS-u

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je da se nakon ponovnog otvaranja afere "Kolubara", koja je ukazala na velike zloupotrebe u ovom preduzeću, u celoj Elektroprivredi Srbije obavljaju interne kontrole poslovanja kako bi se utvrdile eventualne nepravilnosti.

"Interna kontrola se trenutno radi u celom EPS-u. To je veliki posao. Mi smo imali revizora i u 'Transnafti' i 'Elektromreži Srbije', i ja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sam zadovoljan tim nalazima jer smo naišli na neke minimalne nepravilnosti", rekao je Škundrić za sutrašnji "Pres", objavljeno je na sajtu tog lista.

U februaru tenderi za dve termoelektrane

On je kazao da je nakon preseka stanja koje mu je dostavljeno video da se u "Kolubari" nešto dešava i odmah krenuo razgovore sa menadžmentom EPS-a.

"Nakon izbora novog direktora Nebojše Ćerana uspeli smo da smanjimo enormne i potpuno neshvatljive troškove na angažovanju mašina za čak 10 puta u odnosu na 2008. godinu. Imali smo prošle godine rekordnu proizvodnju uglja u 'Kolubari', pa i struje u EPS-u. Ipak, verujem da troškovi mogu još da se racionalizuju", rekao je Škundrić.

Tanjug
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.