Interes Srbije da izvozi u Kinu

Izvor: RTS, 18.Jun.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interes Srbije da izvozi u Kinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Generalne uprave carina Narodne Republike Kine.
Aleksandar Vučić je naglasio važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje i izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Na sastanku je istaknut neograničen potencijal NR Kine, kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Republike Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode.
Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srbije i Generalne uprave carina NR Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije, navodi se u saopštenju.
Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.