Inspekcijskim službama plate veće 20%

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcijskim službama plate veće 20%

Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama od avgusta će biti uvećan koeficijent za rad na terenu, što će omogućiti povećanje plata do 20 odsto.

Koeficijenti su uvećani na poslednjoj sednici Vlade Srbije, gde je usvojena Uredba kojom se korekcija koeficijenata omogućava, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Uvećanje će se vršiti u okviru raspoložih sredstava koje lokalne samouprave i autonomne pokrajine izdvajaju za plate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naknade troškova i druga primanja za 2018. godinu i naredne dve budžetske godine.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da tom odlukom vlada želi da popravi položaj inspektora na lokalu, dok je, kaže, isto povećanje za terenski rad republičkih inspektora planirano izmenama Zakonom o platama državnih službenika i nameštenika, na kojima to ministarstvo trenutno radi.

On je kazao i da je to samo početak kada je poboljšanje položaja i uslova rada inspektora u pitanju i dodao da se radi na analizi materijalnih i kadrovskih kapaciteta svih 40 različitih inspekcijskih službi.

- Kapaciteti i motivacija inspektora su veoma bitni jer reforma inspekcijskog nadzora pred njih postavlja nove zadatke koji se ogledaju i u preventivnoj funkciji koju sada imaju. Analiza će pokazati koji je to potreban broj inspektora, a potom ćemo utvrditi plan trogošnjeg zapošljavanja novih inspektora i kontinuiranog opremanja nepohodnom opremom - poručio je Ružić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ružić: Nacrt zakona i istakao da je jasno da problemi postoje, ali da se moraju rešavati

Izvor: Beta Video, 27.Mar.2018

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da će Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji bi trebalo do letnje pauze da udje u skupštinsku proceduru, omogućiti bolje funkcionisanje lokalnih samouprava. Ružić je na sednici...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.