Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: 18 nelegalnih igraonica u Srbiji, petina zaposlenih radila na crno

Jedna petina radnika u oko 350 igraonica u Srbiji, koje je kontrolisala Inspekcija za rad, radilo je "na crno", a otkriveno je i 18 nelegalnih igraonica, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Neregistrovane igraonice su otkrivene u Кraljevu, Raškoj, Кragujevcu, Pirotu, Novom Pazaru, Aleksandrovcu, Prokuplju, Кragujevcu, Surdulici, Кuršumliji i Кosjeriću, a inspektori su svima naložili da pokrenu postupak za upis u registar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zabranili da rade do ispunjenja propisanih uslova.

Inspekcija je izvršena od 2. do 4. februara, a od 764 zatečena radnika 163 nisu imala ugovore o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, navodi se u saopštenju.

Inspektori su podneli 19 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, tri zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i devet prekršajnih naloga za dela za koja je predviđena novčana kazna.

Oni su doneli i 83 rešenja kojima se nalaže otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i 54 rešenja kojima je poslodavcima naloženo da sa neprijavljenim radnicima zasnuju radni odnos, da utvrde odmor u toku rada i raspored rada u nedelji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.