Injaritu ogorčen na predsednika što je primio Trampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Injaritu ogorčen na predsednika što je primio Trampa

Meksički reditelj, oskarovac Alehandro Injaritu opisao je kao "izdaju" što je meksički predsednik pozvao i primio republikanskog kandidata u trci za Belu kuću Donalda Trampa, koji "redovno vređa Meksikance", preneo je španski Pais.

Tramp je u sredu boravio u Meksiku na poziv predsednika Enrikea Penja Njete. Ta iznenadna poseta je izazvala brojne kritike u Meksiku jer je Tramp u nekoliko navrata rekao da će podići zid na granici između dve zemlje zbog ilegalne imigracije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Poziv meksičkog predsednika Donaldu Trampu predstavlja izdaju", rekao je Injaritu dvostruki dobitnik prestižnog Oskara, 2015. i 2016. za filmove "Čovek ptica" (Birdman) i "Povratnik" (The Revenant).

Prema njegovim rečima, Meksiko je na taj način "podržao onog koji vređa, pljuje i preti više od godinu dana, i to pred celim svetom".

Injaritu (53) rekao je da je osetio "duboku ogorčenost, bes i sramotu" što meksičke vlasti nisu proglasile Trampa za nepoželjnu osobu (personna non grata).

Tramp je obećao, ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru, da će iz SAD izbaciti milione Meksikanaca koji žive bez papira navodeći da preko granice ilegalno prelaze "kriminalci i silovatelji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.