Infrastruktura medju najlošijim na svetu

Izvor: S media, 17.Nov.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infrastruktura medju najlošijim na svetu

Po stanju infrastrukture, Srbija na 122. mestu, od 133 zemlje sveta. Vlada će, sledeće godine, finansirati najviše projekata za izgradnju puteva, izjavila ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović.

Prema podacima Svetskog ekonomskog foruma, Srbija se, po stanju infrastrukture, nalazi na 122. mestu, od 133 zemlje i zbog toga je obnova i razvoj infrastrukture u Srbiji preduslov ekonomskog i privrednog razvoja, saopštila je ministarka za Nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << investicioni plan Verica Kalanović.

Kalanovićeva je rekla da je saobraćajna infrastruktura u Srbiji i dalje slaba i da izgradnja mreže regionalnih autoputeva treba da bude prioritet.

"Ako ne uđemo u izgradnju mreže autoputeva, koji treba da povežu velike gradove u zemlji sa putnim koridorima, propustićemo još jednu godinu da Srbiji damo podstrek za razvoj", naglasila je ministarka.

Izgradnja mreže autoputeva, kao veza velikih gradova sa koridorima, vredi 9,35 milijardi dinara i to je najveći među prijavljenim projektima za finansiranje u 2011. godini.

Po veličini investicija, sledeći na listi su izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran i projekat infrastrukturne podrške razvoju automobilske industrije.

Na konkursu Ministarstva za nacionalni investicioni plan, za finansiranje projekata u narednoj godini prijavljeno je 1.446 projekata, ukupne vrednosti 115 milijardi dinara.

"Koji će od predloženih projekata biti odabrani za finansiranje u sledećoj godini znaće se najverovatnije početkom februara", kaže Kalanovićeva.

(RTS)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.